Nieuwsbrief december 2012

International Institute for Scientific Research
December 2016 Contact: info@iisr.nl.
Steun het werk van IISR
¡Hasta Siempre! Rembering the revolutionary struggle of Fidel Castro & Mandela: zondag 4 december Amsterdam 19.00-21.00 uur:
Op 25 november 2015 is Fidel Castro heengegaan. Castro is een icoon van de anti-imperialistische en anti-koloniale strijd. New Urban Collective organiseert een Tribute to Fidel Castro. Sprekers: Mitchell Esajas, Connie Braam, Sandew Hira, Abulkasim Al Jaberi, Louisa Steur en Nizinga Moreno . Locatie: Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19a Amsterdam
Lees meer.
Hatem Bazian: boekpresentatie over Palestina zaterdag 10 december Rotterdam 13.30-17.00 uur:
Hatem Bazian presenteert zijn nieuwste boek: Palestine … It is something colonial. Daarin geeft hij een decoloniale analyse van de geschiedenis van de Zionistische bezetting van Palestina. Bazian houdt een inleiding gevolgd door discussie met de zaal. Sandew Hira plaats het boek in het kader van de ontwikkeling van de decoloniale theorie en praktijk. Sprekers: Hatem Bazian, Sandew Hira Locatie: Het Palestijnse Huis, Vierambachtstraat 107, Rotterdam
Lees meer.
Inschrijving decolonial Summer Schools Barcelona en Granada gestart
Center of Study and Investigation for Decolonial Dialogues organiseert in 2017 de jaarlijkse Summer Schools in Barcelona en Granada. De Barcelona Summer School vindt plaats van 17-27 juli 2017 en heeft als thema: Decolonial knowledge and power: postcolonial studies, decolonial horizons. De Granada Summer School vindt plaats van 4-14 juli 2017 en heeft als thema: Critical Muslim studies: decolonial struggles and liberation theologies.
Lees meer.
Stanley Henkeman: Transitional justice and national reconciliation – wishful thinking or a way forward?
Op 15 october hield Stabley Henkeman, directeur van het Institute for Justice and Reconciliation in Cape Town Zuid Afrika een lezing in Suriname over niet-Eurocentrische concepten van gerechtigheid. Hij was in Suriname op uitnodiging van het Comité Slachtoffer en Nabestaanden van Politiek geweld. De lezing is in het Engels. Klik hier voor de tekst van de lezing.
Opzeggen nieuwsbrief: unsubscribe@iisr.nl