Nieuwsbrief januari 2017

International Institute for Scientific Research
Januari 2017 Contact: info@iisr.nl. Zie ook Decolonial International Network DIN
Steun het werk van IISR
Wit en zwart in de anti-racisme strijd: bondgenoten of tegenstanders?
Naar aanleiding van de kritiek van Sandew Hira op de documentaire van Sunny Bergman Wit is ook een kleur is er onder activisten in de anti-racisme bewering een discussie ontstaan over de rol van wit en zwart in deze beweging. Hira gaat in op het vraagstuk van de bondgenootschap tussen wit en zwart in de strijd tegen racisme.
Lees meer.


De getuigenis van president Desi Bouterse
Op 20 juli 2015 schreef Sandew Hira een open brief aan president Bouterse die op 25 mei de verkiezingen had gewonnen en een absolute meerderheid in het parlement had gekregen. Onder de titel De waarheid maakt ons vrij deed hij een oproep aan Bouterse om een getuigenis af te leggen over de Decembermoorden van 1982 en alle gebeurtenissen van geweld waarbij de president betrokken is geweest. Op 25 juli reageerde Bouterse positief op dit voorstel. Sindsdien is een proces op gang gekomen van confrontatie, polarisatie, dialoog en verzoening. Hira heeft gedurende anderhalf jaar zich intensief bezig gehouden met dit proces. Dit boek doet verslag van zijn ervaringen.
Lees meer.
Summer School Knowledge and Power: Postcolonial Studies, Decolonial Horizons and Decolonizing The Mind
De Center of Study and Investigation for Decolonial Dialogues organiseert van 17-27 juli 2017 een internationale Summer School in Barcelona. De Summer School brengt activisten en academici bij elkaar in een intensief programma van colleges en discussie. Mensen uit verschillende delen van de wereld met verschillende ervaringen en achtergronden ontmoeten elkaar op de Autonome Universiteit van Barcelona.
Lees meer.
Opzeggen nieuwsbrief: unsubscribe@iisr.nl