Nieuwsbrief september 2016

International Institute for Scientific Research
September 2016 Contact: info@iisr.nl.
Steun het werk van IISR

Nieuwsbrief Decolonial International Network


De Engelstalige september nieuwsbrief van Decolonial International Network behandelt de volgende onderwerpen: Asma Lamrabet over Islamic Liberation Theology, Hatem Bazian over de vergelijking tussen de Spaanse Inquisitie en de Europese identiteit, Islamic Human Rights Commission over de normalisering van het klimaat van haat en Sandew Hira over intersectionaliteit.
Lees meer.


Dekolonisatie van de universiteit en diversiteitsbeleid


Overal in de wereld staat dekolonisatie van het hoger onderwijs hoog op de agenda. Sandew Hira behandelt de relatie tussen dekolonisatie van de universiteit en diversiteitsbeleid.
Lees meer.


De Congolese Holocaust en de Koning Leopold II, de Belgische Hitler


Tussen 1880 en1910 kwamen in de voormalige “Belgische” Congo ongeveer 10 miljoen mensen om het leven als gevolg van de onderdrukking en uitbuiting door het Belgisch kolonialisme. Het verhaal van de Congolese Holocaust is zo schokkend vanwege de omvang en de manier waarop miljoenen Afrikaanse levens zijn verwoest door de Belgische Hitler Leopold II. Hier wordt het verhaal kort samengevat.
Lees meer.


Houria Bouteldja over islam in het westen


Kunnen we moslims zijn in het Westen?” vraagt Houria Bouteldja zich af. Het fundamentele ideaal van de islam is het geloof in rechtvaardigheid. Kun je in het hart van de imperialistische wereld van onrechtvaardigheid dan nog moslim zijn? Houria bekritiseert de Uncle Tom’s van de Islam die pleiten voor een hervorming van de Islam, een Verlichting in de Islam en bespreekt twee andere antwoorden.
Lees meer.


Opzeggen nieuwsbrief: unsubscribe@iisr.nl