Nieuwsbrief IISR november 2016

 

 

International Institute for Scientific Research
November 2016 Contact: info@iisr.nl.
Steun het werk van IISR
Nieuwsbrief Decolonial International Network
De november nieuwsbrief van Decolonial International Network behandelt de volgende onderwerpen: een kritiek op het rapport van de Uva Commissie over diversiteit, de censuur van de website The Conversation m.b.t. dekolonisatie van de wiskunde, videos van Ramon Grosfoguel en Sandew Hira over intersectionaliteit en kennismaking met de Latin American Philosophy of Education Society.
Lees meer.
Diversiteit en dekolonisatie op de Uva
Begin 2015 bezetten witte studenten en stafmedewerkers van de Universiteit van Amsterdam het Maagdenhuis om te protesteren tegen het bezuinigingsbeleid van het universiteitsbestuur. Daarbinnen ontwikkelde zich een beweging voor dekolonisatie van de universiteit met de slogan “No democratization without decolonization”. De UvA stelde een commissie in onder leiding van Gloria Wekker die daar vorm en inhoud aan zou moeten geven. De commissie bracht een rapport uit. Sandew Hira heeft een kritische bespreking van het rapport gemaakt.
Lees meer.
Sandew Hira: waarom ik gestopt met mijn columns voor Starnieuws
Zes jaar geleden begon Sandew Hira met het schrijven van een wekelijkse column voor de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Na 347 columns is hij abrupt gestopt. Starnieuws heeft onlangs een aanval van Hugo Essed op Sandew Hira gepubliceerd. Hira heeft niet geantwoord. Hij legt de achtergronden uit van zijn acties.
Lees meer.
Barnet Lyon moet vallen, Tetary moet opstaan
In navolging van the Rhodes Must Fall Movement in Zuid-Afrika is in de Hindostaanse gemeenschap in Nederland en Suriname een beweging ontstaan om een koloniaal standbeeld neer te halen en te vervangen door een standbeeld van een verzetsstrijdster: Janey Tetary. Pravini Baboeram vertelt het verhaal van deze beweging.
Lees meer.
Opzeggen nieuwsbrief: unsubscribe@iisr.nl