Nieuwsbrief augustus 2016

International Institute for Scientific Research
Augustus 2016 info@iisr.nl. Decolonial International Network DIN
Steun het werk van IISR
Houria Bouteldja over racisme en vrouwenonderdrukking
Houria Bouteldja is woordvoerder van de Parti des Indigènes de la République (PIR) in Frankrijk. Houria heft een dekoloniaal concept ontwikkeld over de relatie tussen racisme en vrouwenonderdrukking. Ze legt uit:: “Ik ben een vrouw. Niet zomaar een vrouw. En ik ben geen solidariteit verschuldigd aan zomaar wat mannen. Ik ben een gekleurde vrouw en ik bied mijn solidariteit aan mannen met wie ik in dezelfde positie verkeer. Diegenen van mijn gemeenschap. En als ik het niet zou aanbieden, dan zou het me pakken en dan zou het zichzelf aan me opdringen of ik dat nou zou willen of niet.”
Lees meer.
De rol van witte mensen in de anti-racisme strijd: deel 1 – ADB’s


Het is altijd al een hot issue geweest: de rol van wit en zwart in de anti-racisme strijd. We zullen in de komende nieuwsbrieven steeds weer één aspect behandelen. Hier gaat het om de anti-distriminatiebureaus en de meldpunten tegen discriminatie.
Lees meer.
Decolonizing The Mind Research Network
IISR zet een research network op om het theoretisch raamwerk van Decolonizing The Mind (DTM) verder te ontwikkelen. Eén van de doelen is het ontwikkelen van een samenhangend onderzoeksprogramma om dekoloniale kennis te produceren. De DTM Research Netwerk is een Engelstalige groep met een besloten pagina op Facebook.
Lees meer.
Astrid Roemer, Jörgen Raymann en zelfrespect
Veel Surinamers zijn terecht trots op mensen uit onze gemeenschap die in de Nederlandse samenleving een positie in de top bereiken. Jörgen Raymann heeft op de Nederlandse televisie lange tijd een goed bekeken comedy show gehad en succesvolle theateroptredens. Nu heeft hij een net zo succesvolle dinnershow op Scheveningen. Astrid Roemer heeft de P.C. Hooft prijs 2016 gewonnen voor haar oevre. Het is een belangrijke literaire prijs. Ze hield de keynote speech bij de 1-Juli herdenking die door NiNsee werd georganiseerd. Waarom keren deze mensen zich tegen activisten die strijden tegen racisme?
Lees meer.
Opzeggen nieuwsbrief: unsubscribe@iisr.nl