Djehuti-Ankh-Kheru: Gezegend en vervloekt: Een geschiedenis van groter Afrika van de bakermat van de beschaving tot aan het derde millennium

Gezegend en vervloekt. Een geschiedenis van groter Afrika van de bakermat van de beschaving tot aan het derde millennium
Auteur: Djehuti-Ankh-Kheru
Prijs: € 20,-
ISBN: 978-90-74897-76-1
Bestellen: info@amritpublishers.com

In het Nederlands is er weinig literatuur verkrijgbaar die de verworvenheden van mensen van Afrikaanse afkomst belicht. In dit boek behandelt Djehuti-Ankh-Kheru de geschiedenis van de oude klassieke Afrikaanse beschavingen, het ontstaan van de transatlantische slavernij en de Westerse koloniale imperiums, het Zwarte verzet tegen slavernij, de afschaffing van de slavernij en het werk en de filosofie van Zwarte denkers.

Inhoud
De invalshoek van Djehuti is die van het panafrikanisme. Hij toont aan hoe en waarom de bijdrage van Afrika aan de wereldgeschiedenis is vervalst en verzwegen. Hij put uit een verscheidenheid aan bronnen en toont een perspectief dat in de witte Nederlandse academische wereld verzwegen wordt. Hij toont een perspectief dat in Nederland verzwegen wordt.
Djehuti-Ankh-Kheru is een schrijver, publicist, onderzoeker, dichter, die zich verdiept heeft in onderwerpen als de wereldgeschiedenis, de bijdragen van Afrika en haar diaspora aan de wereldbeschaving, mentale slavernij, en de oorsprong en geschiedenis van religie, doch eveneens zaken als geopolitiek, muziek en sport.