Sandew Hira: 20 Questions and Answers about Reparations for Colonialism

Titel: 20 Questions and Answers about Reparations for Colonialism
Auteur:  Sandew Hira
Prijs: € 7,50
ISBN: 978-90-74897-80-8
Bestellen: info@amritpublishers.com

Sandew Hira is een onafhankelijke onderzoeker en activist. Hij is directeur van het International Institute for Scientific Research, dat onderzoek bevordert naar de dekolonisatie van de geest.

Inhoud

Dit boek verzamelt de belangrijkste feiten en inzichten met betrekking tot herstelbetalingen en plaatst het debat over dit onderwerp als deel van een voortdurende strijd tegen dekolonisatie van de geest. Het doel van het boek is om materiaal te verschaffen voor discussie en debat over herstelbetalingen. Het behandelt zowel herstelbetalingen voor de trans-Atlantische slavernij als voor kolonialisme in het algemeen. Sommige delen concentreren zich op slavernij omdat veel stellingen en argumenten specifiek betrekking hebben op slavernij.

Het laatste hoofdstuk behandelt een nieuw economisch model voor de berekening van herstelbetalingen. Deze berekeningen zijn gebaseerd op een wiskundig model en een computerprogramma dat simulaties uitvoert om de omvang van de schade te schatten die kolonisator heeft veroorzaakt en de impact die deze heeft gehad op de welvaart van Europa en Amerika.

Het boek is in het Engels.